Připravte si doma na snídani, oběd nebo večeři tyto zelné palačinky a zaručeně se jich nebudete moci nabažit. Kefír se zelím jsou základem, který si můžete připravit kdykoli budete mít na ně chuť. Určitě je vyzkoušejte, protože něco takového jste ještě nejedli.
A věřte, že stojí za to! Na jejich přípravu přitom skoro nic nepotřebujete. Chutnat budou zaručeně všem milovníkům zelí a dát je můžete v klidu i svým dětem. Podívejte se, co budete potřebovat na tento jedinečný recept. Stačí pár základních surovin
Na recept vám bude stačit jen několik základních ingrediencí a to kefír a zelí na výrobu nepotřebujete. Díky tomu je velice jednoduché, rychlé a levné si tyto placky připravit a naplno si je užít kdykoli, kdy na ně dostanete chuť. Podívejme se, co všechno budete potřebovat, abyste si zelné palačinky mohli připravit.
Připravte si:
200 g zelí,
160 ml kefíru,
1 vejce,
3 lžíce mouky,
½ lžičky soli,
½ lžičky jedlé sody,
černý pepř dle chuti.
Recept pokračuje na další straně
Postup je velmi snadný
Zelí si nakrájejte a vložte do hluboké mísy. Přidejte k němu ½ lžičky soli nebo dle chuti a poté ho dobře promíchejte rukama. Pokud je zelí podzimní, může být tvrdší a vláknitější. Můžete si ho předem uvařit ve vodě nebo dusit na pánvi po dobu 5 minut. Pak musí ovšem zcela vychladnout. Přidejte kefír o pokojové teplotě, černý mletý pepř podle chuti a vejce.
Velmi dobře promíchejte. Přidejte jedlou sodu a opět promíchejte. Poté přidejte prosetou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby v těstu nezůstaly hrudky.
Recept pokračuje na další straně
Pak můžete začít se smažením malých placiček na pánvi a na malém množství oleje.
Pomocí lžíce vytvarujte tvar placek a smažte na středním ohni z obou stran do zlatova.
Podávat je můžete s fermentovanou smetanou a nakrájenou zeleninou, koprem nebo pažitkou. Také je můžete použít i jako přílohu k masu, např. ke kuřecím plátkům.
Jejich využití je jen a pouze na vás a na tom, k čemu se vám bude jejich chuť nejvíce hodit.