AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

2959
Sdílejte

Na italském ostrově Stromboli došlo k silné erupci sopky, která vypustila do ovzduší hustý černý dým a začala chrlit lávu, jež nyní teče přímo do moře. Podle informací italských médií je celý ostrov zahalen do temného kouře. Tento vulkán, jenž sdílí svůj název s ostrovem ležícím na sever od Sicílie a západně od pevninské Itálie, vykázal sopečnou činnost naposledy přibližně před pěti lety.Současná erupce se odehrála v průběhu několika posledních hodin, přičemž lávové proudy proudí až do pobřežních vod.

Sopka Stromboli je známá svou častou aktivitou, a to už od první poloviny 20. století. Mezi významné erupce patří i ty z let 2019 a 1985, kdy vulkán výrazně ovlivnil celou oblast.V současnosti místní obyvatelé sledují situaci s napětím, zatímco odborníci sledují pohyb sopky a analyzují data, aby mohli poskytnout další prognózy ohledně její aktivity a potenciálních dopadů na okolí.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Další články