Teenagerka Nikola (25) z Výměny manželek : Po piercingu jazyka následoval zánět mozku, kóma a epilepsie

537
Sdílejte

I přesto, že boj s nemocí vyhrála, zůstaly jí trvalé následky. Její nevlastní otec Vladimír uvedl, že Nikola utrpěla atrofii mozku, farmakorezistentní epilepsii typu Norse a parézu špičky chodidla.Po probuzení z umělého spánku se Nikola musela znovu učit základní dovednosti, jako je jíst a pít. Nadále trpí častými epileptickými záchvaty. Podle serveru Denik.cz matka Nikoly vinu za celou situaci připisuje právě piercingu do jazyka, který si tehdy šestnáctiletá Nikola nechala udělat bez souhlasu rodičů. I přesto, že si ozdobu brzy vyndala, bylo už pozdě. Po prvním velkém epileptickém záchvatu byla Nikola odvezena záchrankou do nemocnice a krátce na to jí byla diagnostikována virová encefalitida, tedy zánět mozku.Nikola strávila v nemocnici půl roku a po návratu domů se stala zcela závislou na celodenní péči, kterou převzala především její matka. Jak uvedl otčím Vladimír, matka musela opustit svou dobře placenou práci, aby se o Nikolu mohla starat, což znamená, že Nikola je nyní matčiným stálým společníkem.

Rodina čelí finančním těžkostem a potřebuje vůz, který by umožnil převoz Nikolina vozíku. Vladimír přiznal, že jejich rozpočet je napjatý a při současných cenách nejsou schopni našetřit na nové auto. Navíc jim byl zamítnut příspěvek na automobil.Rodina proto zahájila sbírku, aby získala finance na nákup většího vozu, do kterého by se vešel i Nikolin vozík. Vladimír zdůraznil, že žijí v malém městě a vzhledem k častým a nekontrolovatelným epileptickým záchvatům Nikoly není možné cestovat veřejnou dopravou. Veškeré vybrané peníze tak půjdou na nákup potřebného vozidla.

Kam dál?

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

AKTUÁLNĚ : Velké neštěstí u Nových Zámků na jihu Slovenska. Rychlík z Prahy do Budapešti se srazil s autobusem, na místě jsou mrtví

Tragédie v lomu Kamenárka na Novojičínsku: 13letý chlapec se měl zabít kvůli lásce

VELKÉ NEŠTĚSTÍ : Agresor bodl v Mostě dítě do krku : čtyřletý chlapec zemřel

Další články