Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

1300
Sdílejte

Konečný verdikt: Kdy je nejlepší se sprchovat?

Je tedy možné jednoznačně určit, kdy je nejlepší se sprchovat? Další odborník, Thomas Russo, shrnuje, že neexistuje vědecká literatura, která by říkala, že se musíme sprchovat ráno nebo večer. Ačkoliv čas sprchování může záviset na různých faktorech, jako je pracovní režim či sportovní aktivity, odborníci se kloní k názoru, že večerní sprcha je mírně lepší volbou. Pomáhá smýt denní bakterie a pot, a zároveň tělo připraví na odpočinek.

Nakonec se odborníci shodují alespoň na jednom: kombinování obou variant není nutné a může být dokonce škodlivé. Dermatoložka Cindy Wassef upozorňuje, že příliš časté sprchování může zanechat pokožku suchou a vlasy bez lesku. Pokud se musíte sprchovat vícekrát denně (například kvůli pocení), doporučují použít hydratační prostředky nebo oleje namísto mýdel.

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Toto ovoce je považování za nejzdravější na světě a přesto se na něj stále ještě zapomíná. Obsahuje až 20krát více vitamínu C než pomeranče

Další články