Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

1299
Sdílejte

Ranní vs. večerní sprcha: Záleží i na teplotě vody

Mezi hlavní přínosy ranní sprchy patří osvěžující probuzení. Podle lékařky Loretty Ciraldo by se měli ráno sprchovat zejména ti, kteří mají potíže se vstáváním a cítí se po probuzení unavení. Důležitá je také teplota vody. Aby sprcha skutečně probrala, měla by být studená. I když to může být nepříjemné, výzkumy ukazují, že studená ranní sprcha zvyšuje produktivitu. Neurolog a odborník na spánek Christopher Winter dodává, že pravidelná ranní sprcha může sloužit jako signál pro tělo, aby se probudilo.

Naopak večerní sprcha by měla být teplá a příjemná. Jejím účelem je tělo uklidnit a připravit na spánek. Výzkumy potvrzují, že teplá sprcha nebo koupel hodinu před spaním snižuje tělesnou teplotu a podporuje kvalitní spánek. Společnost dětské dermatologie doporučuje rodičům koupat děti večer, aby jim pomohla vytvořit správný spánkový režim.

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Toto ovoce je považování za nejzdravější na světě a přesto se na něj stále ještě zapomíná. Obsahuje až 20krát více vitamínu C než pomeranče

Další články