Psycholog varuje : Zdánlivě nevinné výchovné pohlavky i pár na zadek způsobují u dětí deprese a úzkosti

862
Sdílejte

Profesor Radek Ptáček, uznávaný expert na dětskou psychologii, tvrdí, že globálně existují tisíce studií, které dokládají škodlivé dopady fyzických trestů na děti. Mezi nejčastější důsledky patří deprese, úzkosti, snížené sebevědomí a další psychické problémy.

Prof. PhDr. Radek Ptáček, Ph.D.

Prof. PhDr. Radek Ptáček, Ph.D. je renomovaným klinickým psychologem, psychoterapeutem a soudním znalcem. Jako profesor lékařské psychologie se specializuje mimo jiné na psychologii dítěte a forenzní psychologii. Své odborné zkušenosti získal na mnoha zahraničních stážích a kurzech nejen v Evropě, ale také v Asii a USA. Je autorem řady vzdělávacích a vědeckých projektů.

„Rodiče by měli být těmi, kdo poskytují dětem největší pocit bezpečí. Když však rodič dítě fyzicky trestá, narušuje tím základní pocit bezpečí. Dítě se ocitá v situaci, kdy za něco, co nemusí chápat, je vystaveno fyzické bolesti od osoby, před kterou nemůže utéct. To vede k tomu, že dítě musí potlačit své emoce a obavy z dalšího fyzického trestu,“ uvádí Radek Ptáček.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články