Pronajímatel bytu má právo vstoupit do bytu i bez ohlášení. Kontrola bytu každých 14 dní: Budou hlídat, jestli je uklizeno a není poškrábaná podlaha

1158
Sdílejte

Nájemce má právo na soukromí

Přestože nájemce má právo na soukromí, příliš časté návštěvy ze strany pronajímatele mohou být nepříjemné. Pokud máte pronajímatele, který trvá na častých kontrolách, může vám to značně znepříjemnit život. Na druhou stranu je pochopitelné, že majitel chce chránit svůj majetek.

Tuto situaci je možné řešit předem při sjednávání nájemní smlouvy. Web Bydleme uvádí, že pokud má majitel v plánu provádět pravidelné kontroly, měl by se s nájemcem dohodnout na frekvenci těchto návštěv již při uzavírání smlouvy.

Závěrem, je důležité, aby obě strany, jak pronajímatelé, tak nájemci, měli jasně stanovené podmínky a respektovali práva i povinnosti druhé strany. Tak se předejde zbytečným nedorozuměním a napětí v budoucnu.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články