Narkomanka Katka je v tak špatném stavu, že Helena Třeštíková přestala s ní natáčet její časosběrný dokument

45734
Sdílejte

Více než 30 let závislosti Třeštíková se s Katkou Bradáčovou setkávala i po premiéře filmu. Zajímalo ji nejen osud Katky, ale i její dcery Terezy, a doufala, že se dočká šťastného konce. Ten však nepřišel. Podle manžela Třeštíkové se Katka setkávala s dokumentaristkou jen kvůli penězům. On sám o ní napsal knihu, ale jejich cesty se později rozdělily.

„Celou dobu jsem věřila, že s tím přestane, zvlášť když byla těhotná,“ uvedla Třeštíková pro DVTV. Ani těhotenství ale Katku nevyléčilo a novorozená Terezka přišla na svět závislá na drogách. Matka ji záhy opustila. Terezce je dnes 16 let, chodí na střední školu a prvních 18 měsíců svého života strávila v kojeneckém ústavu, než se jí ujala babička.

„Katka je pro mě osoba, která mě porodila. Ale má babička je máma,“ řekla Terezka Expres.cz.

Katce Bradáčové nyní selhávají orgány, má vážné zdravotní problémy a žije na ulici. Svědkové ji občas vídají v Praze, kde stále bere drogy.

„Má cirhózu jater a velmi špatnou imunitu,“ řekla svědkyně pro Expres.cz. Lékaři odhadují, že jí mohou zbývat jeden až dva roky života.

Katka žebrá v Praze Katka hledá peníze na drogy a jídlo žebráním. Často ji můžete potkat v okolí Staroměstského náměstí nebo u Karlova mostu. Tvrdí, že se snaží abstinovat a chce přestat s drogami, ale jak ví diváci dokumentárního filmu od Heleny Třeštíkové, zkoušela to už mnohokrát bez úspěchu.

Mezi Katkou a Helenou Třeštíkovou vzniklo napětí. Katka tvrdí, že od ní slíbila byt a nedostala ho, a že za dokument dostala jen 5000 korun. Třeštíková to však popírá. „Za film dostala jen 5 tisíc. To dostala po skončení natáčení, jinak ale dostávala peníze za každý natáčecí den,“ vysvětlila Třeštíková pro Expres.cz.

Kam dál?

Vyhazování cigaretových nedopalků z aut může vyjít hodně draho. Policie varuje před vysokými pokutami

Názor pokladních na zákazníky: Jsou nepříjemní, arogantní, nevychovaní a myslí si, že jim patří svět

AKTUÁLNĚ : Velké neštěstí u Nových Zámků na jihu Slovenska. Rychlík z Prahy do Budapešti se srazil s autobusem, na místě jsou mrtví

Tragédie v lomu Kamenárka na Novojičínsku: 13letý chlapec se měl zabít kvůli lásce

VELKÉ NEŠTĚSTÍ : Agresor bodl v Mostě dítě do krku : čtyřletý chlapec zemřel

Další články