Zemřel jeden z nejvýznamnějších a nejslavnějších českých baletních mistrů a tanečníků Vlastimil Harapes (†77)

11663
Sdílejte

Po skončení taneční kariéry se Harapes přeorientoval na herectví, kterému se věnoval už od doby svých studií. Debutoval ve filmu Starci na chmelu v roce 1964 a objevil se například ve filmech Markéta Lazarová, Den pro mou lásku, Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, Panna a netvor, Operace mé dcery a Bolero. Byl uznávaným porotcem tanečních soutěží a arbitr v televizním pořadu StarDance …když hvězdy tančí a slovenské soutěži Hvězdy na ledě.

Věnoval se i charitativní činnosti, byl čestným předsedou Českého hnutí Speciálních olympiád a členem rady Kiliánovy nadace. V roce 2016 vstoupil do Síně slávy Národního divadla.

Harapes měl i politické ambice. Ve volbách do Senátu v roce 2016 kandidoval jako nestraník za hnutí ANO 2011 v obvodu Praha 6, kde získal 13,3 procenta hlasů a skončil na čtvrtém místě. Ačkoliv se objevovaly spekulace o jeho homosexualitě, Harapes byl dvakrát ženatý – nejprve s herečkou a psychoterapeutkou Elenou Strupkovou a později se zpěvačkou Hanou Zagorovou. S oběma ženami se však rozvedl.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články