Za hokejové zlato tučný bonus. Za titul mistra světa dostane každý hráč milion korun

4616
Sdílejte

K tomuto kroku přispěl i fakt, že Česká republika letos pořádala mistrovství světa, což znamená příliv značných finančních prostředků od Mezinárodní hokejové federace (IIHF).Velkou zásluhu na zvýšení prémií má i šéf českého hokeje Alois Hadamczik, který usiloval o zajištění lepších podmínek pro hráče. Podle jeho slov by za významné úspěchy měli být sportovci adekvátně odměněni. Jak uvedl, mít cílovou odměnu pouhých 20 tisíc korun za sedmé místo považuje za nedostatečné.Hadamczik sice odmítl potvrdit či vyvrátit konkrétní výši milionové prémie, ale přiznal, že vyplacení větší částky vítězným reprezentantům nebude problém. Mistrovství světa totiž bylo po ekonomické stránce velmi úspěšné. Podle ekonoma Lukáše Kovandy by čistý výnos pro Český svaz ledního hokeje mohl dosáhnout až 700 milionů korun a celkové výnosy pro veřejnou kasu České republiky by se mohly vyšplhat až na 3 miliardy korun.Šéf hokejového svazu rovněž potvrdil finanční úspěch šampionátu s tím, že každý zápas finálového víkendu vynesl 35 milionů korun. Zároveň zdůraznil, že hráči v reprezentaci nehrají primárně kvůli penězům.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články