Vláda připravuje změnu v zákoníku práce : Lidé si sami určí, kdy přijdou do práce

994
Sdílejte

Zavedení povinnosti informovat o rozvrhu práce tři dny předem, které bylo zavedeno minulým rokem, zatím u mnoha zaměstnavatelů vyvolalo kritiku kvůli ztrátě flexibility. Nový návrh by měl teoreticky umožnit větší pružnost právě dohodářům, kteří si budou moci lépe rozvrhnout své pracovní směny podle osobních potřeb. Avšak v praxi může tato změna paradoxně přinést větší výhody zaměstnavatelům, neboť jim umožní efektivněji plánovat pracovní nasazení zaměstnanců a lépe reagovat na měnící se potřeby podnikání.Odborníci a právníci upozorňují, že novela by mohla znamenat zvýšení administrativní zátěže a komplikace vztahů mezi zaměstnanci a zaměstnavateli. Zavedení potřeby písemného potvrzení a možnosti vypovědět smlouvu na samorozvrhování může v praxi vést k váhání některých zaměstnavatelů tuto možnost svým zaměstnancům nabídnout.Celkově lze říci, že i když novela má za cíl zvýšit flexibilitu na trhu práce a usnadnit zaměstnancům sladění osobního a pracovního života, její skutečný dopad a přijetí v praxi bude záviset na mnoha faktorech, včetně reakce zaměstnavatelů a ochoty zaměstnanců adaptovat se na nové požadavky. Novela je nyní v připomínkovém řízení a očekává se, že by mohla nabýt účinnosti od ledna 2025.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články