Rodina, přátelé a veřejnost se dnes naposledy loučí se Simonou Postlerovou

9170
Sdílejte

Mezi prvními dorazili Ivan Trojan, Lucie Polišenská, Igor Bareš, Jan Potměšil, Otakar Brousek, Simona Stašová, Jiřina Bohdalová nebo Carmen Mayerová s Petrem Kostkou. Herci již Simoně Postlerové vzdávají hold u rakve uvnitř v divadle.Simona Postlerová zesnula minulý týden ve věku 59 let. Patřila k výrazným osobnostem českého divadla, filmu a televize. Její dlouholetá kariéra byla úzce spjatá s pražskými Vinohrady, kde strávila velkou část svého profesního života.Postlerová se narodila 9. listopadu 1964 v Plzni do herecké rodiny. Herectví vystudovala na pražské DAMU, po jejímž absolvování získala angažmá v Národním divadle. V roce 1992 se stala členkou souboru Divadla Na Vinohradech. Kromě působení na této scéně účinkovala také v Divadle Ungelt.Den před svou smrtí ještě zkoušela v připravované inscenaci hry Lenky Lagronové Terezka. Diváci ji mohli vidět v řadě televizních seriálů, například v Chlapcích a chlapech, Hospodě, Četnických humoreskách, Nemocnici na kraji města po dvaceti letech či Ordinaci v růžové zahradě. Objevila se také ve filmech jako Zámek v Čechách, Divnolásky, Jedna kočka za druhou a v nedávno uvedeném snímku Tancuj Matyldo.Kromě herectví se Simona Postlerová věnovala dabingu a byla uznávanou recitátorkou. Její hlas je nezapomenutelný díky postavám jako Samantha Carterová v seriálu Hvězdná brána, Lorelai Gilmoreová v Gilmorových děvčatech, Annie Hackerová v Jistě, pane ministře a Audrey Hepburnová ve filmu Snídaně u Tiffanyho. V roce 2002 obdržela Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za propůjčení hlasu Emmě Thompsonové ve filmu Vtip.Simona byla vdaná za hudebníka Zdeňka Hráška, se kterým měla syna a dceru. Hrášek zemřel v roce 2016. Po veřejných obřadech proběhne soukromé rozloučení v rodinném kruhu, kde bude Simona uložena do hrobu.Její odchod je velkou ztrátou pro českou kulturní scénu, ale její odkaz bude žít dál prostřednictvím nesčetných rolí, které ztvárnila, a vzpomínek těch, kteří ji měli tu čest poznat.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články