Proč jsme schopni riskovat život pro pěkné selfie ? Bizarní smrt kvůli fotkám

343
Sdílejte

Dalším příkladem je smutný osud ekvádorské královně krásy Landy Párraga. A nemusíte se přitom ani postavit na kraj útesu či balkonu nebo mrakodrapu. Stačí si vyfotit svůj oběd. Což se stalo nedávno osudným ekvádorské královně krásy jménem Landy Párraga. Na instagram, kde měla přes 200 000 sledujících, nasdílela svůj talíř s chobotnicemi v jednom bistru v Ekvádoru ve městě Quevedo. Netušila, že tím na sebe upozorní své vrahy, kteří ji tam přijeli zabít kvůli pletkám s šéfem drogového kartelu Leandrem Norerem. Zastřelit ji prý nechala jeho manželka. A pak že sociální sítě nejsou nebezpečné.

Na sítích lajky, v reálu samota

Je to vlastně hrozně smutné, když si uvědomíte, že se touhou po co největším počtu sledujících snažíte vyvolat pozornost a uznání od lidí, které ani neznáte. Jak připomíná vztahový kouč Charles J. Orlando, člověk, který dává na sítě jedno selfie za druhým, bývá často také dost osamělý. Aby si samotu vynahradil, sebeprezentací si tak kompenzuje, co mu v životě chybí. Mnozí navíc podceňují fakt, že sdílením vlastního života ztrácí soukromí, stávají se „veřejným majetkem“.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články