Marta Vančurová se nepřišla rozloučit s přítelem Harapesem (†77): Bylo to kvůli strachu

30808
Sdílejte

Když Vlastimil Harapes 15. května nečekaně zemřel, byl to pro Martu obrovský šok. Přestože spolu mluvili o všem, Vlastimil jí neřekl, že je nemocný. Pro Martu to byla rána z čistého nebe, zejména proto, že šlo o rakovinu, s níž sama před 24 lety bojovala. Přemýšlela, proč se jí nezmínil, a došla k závěru, že o své nemoci pravděpodobně sám nevěděl.

Marta Vančurová se nakonec rozhodla, že se nezúčastní smutečního obřadu ve zlaté kapličce, ačkoli zpočátku věřila, že to zvládne. Byla příliš zdrcená žalem z náhlého odchodu blízkého člověka a omluvila se.

U rakve stáli čestnou stráž nejen kolegové z ND jako například Jiří Štěpnička (77), ale také Uršula Kluková (82) a Jiří Štědroň (82) ze Semaforu. „S Vlastíkem jsme byli sousedé z Malé Strany. Bydlel jsem tam, když se máma vrátila z kriminálu. Vídali jsme se dost často,“ přiznal Štěpnička. „Jsem rád, že jsem tu dneska mohl být a rozloučit se s ním. Byli jsme stejně staří,“ dodal herec.Jako první se slova ujal ředitel ND Jan Burian (72). „Řekne-li se balet, hned každého v České republice napadne Harapes,“ řekl ředitel Národního divadla. „Měli jsme skříňku vedle sebe v sólistické šatně. Mít vedle sebe skříňku je, jako bychom měli společnou domácnost,“ prozradil další z řečníků, ředitel taneční konzervatoře Jaroslav Slavický.

Dojemně promluvil také prezident Herecké asociace Ondřej Kepka, který vzpomínal na Vlastimilův rozhovor v pořadu Noční Mikroforum, kde se promluvil až do státní hymny, aniž by ho to rozhodilo.

Na pódiu se s Vlastimilem Harapesem loučil i Jiří Suchý, legenda divadla Semafor, kde Harapes v posledních letech často vystupoval. Suchý prozradil, že mu chtěl napsat dopis a oslovit ho pro další roli, ale už to nestihl. Oslovovali se s Harapesem „maestro“ po celých deset let jejich spolupráce.

Marta Vančurová tak přišla o velmi blízkého přítele, který jí byl velkou oporou v těžkých chvílích. I když se s ním nemohla rozloučit osobně, jistě na něj bude s láskou a vděčností vzpomínat.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články