Legendární herečka Jiřina Bohdalová slaví 93 narozeniny

1357
Sdílejte

Většinu své kariéry strávila v pražském Vinohradském divadle, ale její umělecký dosah sahá daleko za jeho městské hranice. Bohdalová se objevila ve stovkách filmů a televizních pořadů. Mezi její nejznámější díla patří filmy jako „Ucho“ z roku 1969, „Fany“ a „Nesmrtelná teta“, za které získala dvě ocenění Český lev.Kromě filmových a televizních rolí se Jiřina Bohdalová věnovala také práci dabérky, kde propůjčila svůj hlas mnoha televizním postavám v pohádkách a večerníčcích. Její hlas můžeme slyšet v „Pohádkách z mechu a kapradí“, „Rákosníčku“ nebo „O skřítku Racochejlovi“.Bohdalová také prošla těžkými obdobími, kdy byla nespravedlivě obviněna ze spolupráce s komunistickou tajnou policií StB. Tyto obvinění byla však později soudně vyvrácena a její jméno bylo očištěno, což jí umožnilo pokračovat v její kariéře bez stínu pochybností.

Její životní elán a pozitivní přístup k životu jsou inspirací pro mnohé. Jiřina Bohdalová je nejen skvělou herečkou, ale také milující matkou své dcery Simony Stašové, která je také herečkou. I přes všechny výzvy, kterým čelila, Jiřina Bohdalová zůstává v českém uměleckém světě legendou a její přínos české kultuře je neocenitelný.Jiřina Bohdalová je nepochybně jednou z nejvýznamnějších postav českého umění, jejíž talent a charisma nadále obohacují českou kulturu. Přejeme jí mnoho dalších let plných zdraví, štěstí a profesních úspěchů.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články