71letý Juraj C. z Levic se rozhodl střílet na Fica po informacích z rozhlasu. Zabít ho prý nechtěl

557
Sdílejte

71letý Juraj C. z Levic se minulé pondělí rozhodl zastřelit slovenského premiéra Roberta Fica poté, co se z rozhlasového zpravodajství dozvěděl, že ve středu se v Handlové bude konat výjezdní zasedání vlády. Při následné policejní výpovědi tvrdil, že neměl v úmyslu Fica zabít, jen ho chtěl svým útokem zranit tak, aby byl nucen skončit ve funkci premiéra. Juraj C. nyní vyjádřil nad svým činem lítost.V usnesení o vazbě, které zveřejnil slovenský soud, se popisuje průběh útoku. Juraj C. dorazil do Handlové ve středu kolem 12:20, asi hodinu před plánovaným příjezdem premiéra Fica.

Když pak předseda vlády přišel na náměstí mezi skupinu shromážděných lidí, vytáhl Juraj C. z ledvinky u pasu svou legálně drženou samonabíjecí pistoli české výroby ČZ 75b ráže 9 mm Luger. Zamířil na premiéra a nejméně čtyřikrát na něj z bezprostřední blízkosti vystřelil, přičemž mířil na trup a břišní dutinu. Způsobil mu tím podle soudního spisu blíže nespecifikovaná vážná střelná zranění s nejasnou prognózou a délkou léčby. Premiér Fico je od středy hospitalizován v Banskobystrické nemocnici, kde se musel podrobit dvěma náročným operacím trvajícím několik hodin.

Kam dál?

Úřad vlády pod vedením Petra Fialy nabobtnal : vzrostl počet zaměstnanců, o desítky milionů i náklady na platy

Semifinále speciálu AZ kvízu, ve kterém proti sobě nastoupili bratři Jan a Marsell Bendigovi, se proměnilo ve festival neznalosti a trapnosti

Vládní TOP 09 přichází s nápadem, jak vesnice zbavit starostů i úředníků a ušetřit

Pepa Vojtek: Hlas české rockové scény a frontman kapely Kabát slaví 59. narozeniny

Herečka Eva Holubová se nedávno svěřila o svých problémech s pamětí. Má výpadky po traumatu. Může za to dopravní nehoda

Další články