Pampelišky pomohou v boji proti rakovině. Tady jsou další důvody, proč je milovat

7371
Sdílejte

Tím pomáhá předcházet řadě chronických onemocnění včetně rakoviny. Antioxidanty také zpomalují stárnutí a přispívají k zdravému vzhledu pokožky.Další skvělou vlastností pampelišky je její schopnost regulovat hladinu cukru a tuků v krvi. Obsahuje látky, které zlepšují citlivost na inzulín a brání ukládání tuků. Tím snižuje riziko cukrovky 2. typu, srdečních chorob a nadváhy. Pravidelné pití čaje z pampelišky tedy může být součástí zdravého životního stylu.V neposlední řadě má pampeliška protizánětlivé účinky.Chronický zánět v těle je podhoubím pro vznik mnoha nemocí. Protizánětlivé látky obsažené v pampelišce, jako jsou flavonoidy a taraxasterol, tento škodlivý zánět potlačují. Tím chrání před rozvojem závažných stavů jako jsou rakovina, artritida nebo autoimunitní choroby.

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články