Láska za všechny peníze. Muž, který se vydával za Pepu Vojtka, z ženy vymámil 1,3 milionu

1007
Sdílejte

Podobných případů řeší policie více. Například vloni se stala obětí podvodníka 42letá žena z Trutnovska, která uvěřila, že si píše s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Po vřelé komunikaci a vyznání lásky jí slíbil společnou budoucnost. Požádal ji ale, aby zaplatila 240 tisíc korun za doručení balíku s jeho úsporami, ze kterého si pak bude moci vše vzít zpět. Žena si musela půjčit, a teprve na upozornění banky, že se možná stala obětí podvodu, vše ohlásila policii.Policie v těchto případech zahajuje úkony trestního řízení s podezřením na trestný čin podvodu, za což pachateli hrozí až pětileté vězení. Je však obtížné pachatele dohledat, proto je klíčová prevence a obezřetnost ze strany internetových uživatelů.Je smutné, že něčí city a touha po vztahu mohou být takto zneužity. Anonymita internetu bohužel nahrává různým podvodníkům. Vždy je nutné zachovat chladnou hlavu a k jakýmkoli žádostem o peníze od lidí, které osobně neznáme, přistupovat s velkou rezervou a nedůvěřivostí. Jinak se můžeme snadno stát obětí podobných podvodů a přijít o celoživotní úspory.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články