Koalice a ANO se shodly na zvyšování věku odchodu do důchodu

1310
Sdílejte

Důležitým požadavkem ANO je vytvoření tzv. druhého penzijního pilíře pod garancí státu. Ten by měl motivovat lidi k investicím a spoření na stáří. Místopředseda ANO Karel Havlíček navrhuje propojit tento pilíř s plánovanými investicemi do jaderné energetiky, infrastruktury či bydlení.Vláda již loni přijala některé kroky ke stabilizaci systému, jako je zpomalení valorizace penzí a ztížení podmínek pro předčasné důchody. Návrh důchodové reformy chce dále zvýšit věk odchodu nad 65 let podle rostoucí délky dožití, snížit nově přiznávané důchody, ale zavést i minimální penzi a dřívější důchody pro namáhavé profese.Další kolo jednání se uskuteční 22. dubna. Prezident Pavel ocenil věcnost a konstruktivnost dosavadní debaty. Téma důchodů bude mít zásadní dopad na životy občanů v příštích dekádách, proto je podle něj nutné hledat shodu na zásadních parametrech reformy napříč politickým spektrem.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články