Recept na domácí mast, sirup a tinkturu z rýmovníku. Zázrak, který pomůže s nachlazením, bolestí hlavy i odřeninami

1966
Sdílejte
Sirup z rýmovníku
Co budete potřebovat: – 1 hrnek čerstvých lístků rýmovníku – 2 hrnky vody – 1 hrnek cukru nebo medu
Postup: 1. Lístky rýmovníku povařte ve vodě po dobu 10 minut. 2. Směs sceďte a přidejte cukr nebo med. 3. Směs vařte, dokud se nezredukuje na polovinu a nezíská sirupovou konzistenci. 4. Hotový sirup uchovávejte v čisté skleněné lahvi v chladničce. Tento sirup je výborný na kašel, rýmu a zahlenění.
Tinktura z rýmovníku
Co budete potřebovat: – Lístky rýmovníku – Alkohol (vodka nebo lih)
Postup: 1. Lístky rýmovníku nasypte do skleněné láhve. 2. Přilijte dostatek alkoholu, aby byly lístky kompletně ponořené. 3. Láhev uzavřete a nechte na tmavém a chladném místě macerovat po dobu 2-3 týdnů. 4. Tinkturu pravidelně protřepejte. 5. Po uplynutí macerační doby tinkturu sceďte a přelijte do tmavých lahviček. Tinktura z rýmovníku je užitečná při léčbě trávicích obtíží, plynatosti a průjmu díky svým antioxidačním účinkům. Rýmovník je tedy všestranný pomocník, který by neměl chybět v domácí lékárničce každého, kdo dává přednost přírodním metodám léčby.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články