Ministr vyšel bez ochranky mezi demonstranty. Ti ho obklopili a vybučeli

678
Sdílejte

Čeští zemědělci se rozhodli vyjádřit svou nespokojenost se současnou situací v zemědělství a plánují na pondělí protestní akci, při které chtějí zablokovat centrum Prahy pomocí stovky traktorů.Cílem této demonstrace je upozornit na problémy, které podle zemědělců sužují české zemědělství, a vyjádřit nesouhlas s evropskou politikou v oblasti zemědělství, konkrétně s Green Dealem.

Protestní akce má začít v pondělí ráno a předpokládá se, že způsobí výrazné dopravní komplikace nejen v centru Prahy, ale i v jeho okolí. Hlavními organizátory protestu jsou Bohumír Dufek, předseda Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy a Asociace svobodných odborů, a Zdeněk Jandejsek, bývalý prezident Agrární komory ČR a šéf zemědělské skupiny Rabbit. Tito organizátoři kritizují vládní politiku v oblasti zemědělství a vyzývají k odstoupení od Green Dealu, který podle nich nepříznivě ovlivňuje české zemědělce.

8:10

Další traktory jsou na cestě

Do Prahy dnes přijelo více než 500 traktorů, další jsou na cestě. Na podporu farmářů by mělo dorazit i 4000 aut, řekl mluvčí protestu Sterzik.

8:03

Minimální provoz na Jižní spojce

Podle záběrů dopravních kamer je na Jižní spojce a dálnici D1 na příjezdu do Prahy minimální provoz. Podobně je na tom i Liberecká a V Holešovičkách.

7:52

Zajímavostí je, že ministr zemědělství Marek Výborný se ocitl přímo mezi demonstranty, když vyšel před ministerstvo udělat rozhovor, a byl přivítán bučením. Tento moment ilustruje napjatou atmosféru mezi zemědělci a vládními představiteli. Protest by měl vyvrcholit v pondělní odpoledne shromážděním na Malostranském náměstí a část akce se může protáhnout až do úterý. Organizátoři akce požadují, aby vláda jasně deklarovala zájem o záchranu českého zemědělství a zároveň se distancovala od Green Dealu. Zároveň zdůrazňují, že protest je reakcí na dlouhodobě nepříznivou situaci v českém zemědělství, která je dle nich důsledkem špatné politiky a nedostatečné podpory ze strany státu i Evropské unie.

7:47

Blokované tramvaje na Vinohradské

Kvůli traktorům stojícím na tramvajových kolejích ve Vinohradské ulici je blokovaná linka číslo 13. Ke zpoždění spojů dochází i na křižovatce Ječná a Legerova směrem na Nuselský most.

Kam dál?

Herečka Shannen Dohertyová nedávno otevřeně promluvila o svém boji s rakovinou. Rakovinné buňky se u mě změnily, je to jako budíček, říká

Herec Oldřich Vlach se potýká se zdravotními problémy a zrušil veškeré své pracovní závazky, včetně odpojení telefonu

Podívejte se, co si čeští sportovci oblečou pro start olympiády : Batikovaný župan, plášť z chemie? Kolekce rozdělila internet, chválu pějí slavní

Svatební veselí hokejového mistra světa Davida Tomáška : : Chlastačka s trofejí!

Velký návrat Terezy Brodské do ULICE

Další články