Byly masové výrobky za socialismu chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes ?

4294
Sdílejte
V poslední době se často setkáváme s názorem, že masové výrobky vyrobené za socialismu byly chutnější a zdravější než ty, které jsou k dispozici na trhu dnes.
Toto tvrzení je nutné zkoumat z několika hledisek, abychom pochopili, zda má skutečně opodstatnění, nebo jde pouze o nostalgický pohled na minulost. Za prvé, je třeba vzít v úvahu, že výrobní procesy a technologie se od dob socialismu výrazně změnily. V minulosti byla většina masových výrobků vyráběna tradičními metodami, což mohlo mít vliv na jejich chuťové vlastnosti.

Kam dál?

Branná výchova : Zažil ji každý, kdo v 70. a 80. letech chodil do školy. Masky na hlavě, igelitky na nohách a plno vtipů

Zavzpomínejme, jak tehdy hodiny tělesné výchovy probíhaly a co všechno musely děti dodržovat. Povinné trenýrky a jarmilky, otravný šplh a potrhané žíněnky

Takto vypadalo dětství v Československu během socialismu : Poslušnost, pionýři a igelitové pláštěnky

Režisér František Filip vzpomíná na Jiřího Sováka, jak nerad slyšel, že jeho hereckým kolegou bude Josef Kemr v seriálu Chalupáři

Dovolená za socialismu: Největší cestovní kanceláří bylo ROH

Další články