Unikátní svědectví z fakulty: Student běhal po třídách a varoval před střelbou, vraha sám viděl

22585
Sdílejte

Mezi studenty, kteří se v té době nacházeli v budově, byl i Tomáš Hercík, student historie, který se nyní podělil o své zážitky v dokumentu České televize nazvaném „21. 12. FF UK“. Tomáš Hercík popsal, jak v momentě, kdy si uvědomil, co se děje, začal jednat instinktivně. Krátce před třetí hodinou odpolední dostal jeho spolužák esemesku s informací, že se ve čtvrtém patře střílí. „Rychle jsem odstrčil židli a doslova jsem vyběhl z učebny směrem do čtvrtého patra,“ prozradil Tomáš v již zmíněném dokumentu. Do vyšších pater běžel varovat své spolužáky a také učitele. Postupně otevíral jedny dveře učeben za druhými a na přítomné křičel, že je v patře člověk se zbraní a střílí se. Když se dostal do čtvrtého patra, ucítil zápach střelného prachu a uslyšel křik a střelbu.„V tu chvíli mi došlo bez nadsázky, že tam někomu jde o život a že tam může jít o život i mně,“ dodal. Jeho rychlé jednání a odvaha pomohly mnoha jeho spolužákům uniknout nebezpečí. Hercík také pomáhal zasahujícím policistům a zdravotníkům v orientaci v budově, což mohlo mít zásadní význam pro rychlý zásah a poskytnutí pomoci zraněným. Příběh Tomáše Hercíka je jedním z mnoha, které vypovídají o hrdinství a lidskosti v situaci, kdy se člověk setká tváří v tvář s nejhorším. Jeho činy jsou příkladem toho, jak i v nejtěžších chvílích může jedinec přispět k záchraně životů a podpoře těch, kteří jsou v nebezpečí.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články