Toto je celá pravda o medu – Nebudete tomu věřit, ale je to tak !

1814
Sdílejte

6. Med v horkém čaji Mnoho lidí se domnívá, že přidáním medu do horkého čaje ztrácí své léčivé účinky. To není úplně pravda. Ačkoliv dlouhodobé zahřívání medu na vysoké teploty může snížit jeho nutriční hodnotu, krátkodobé ponoření do horkého čaje je pro med neškodné. 7. Med a zubní kaz Přestože med obsahuje přírodní cukry, které mohou přispět k zubnímu kazu, je důležité si uvědomit, že obsahuje také látky, které mají antimikrobiální účinky a mohou pomoci chránit zuby před bakteriemi. 8. Výběr kvalitního medu Kvalitní med můžete poznat podle jeho krystalizace a čistoty. Není nutné, aby byl zcela průzračný. Důležitá je spíše vůně a chuť, které by měly odpovídat typu medu (květový nebo medovicový). Med je tedy skutečně unikátní a multifunkční potravina. Jeho využití je široké, od kuchyně až po léčitelství. Ať už se rozhodnete med používat jakkoliv, mějte na paměti, že za každou lžičku medu stojí nesmírné úsilí včel. Včelařství je v České republice bohatou tradicí, a tak si můžeme být jisti, že med z místních zdrojů je nejen chutný, ale i přínosný pro naše zdraví.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články