Objetí fildy a věčný oheň. Prahou projde pietní průvod za oběti střelby

1054
Sdílejte

Pietní akce s názvem „Nám, Všem: Pietní průvod a objetí fildy“ započne ve čtvrtek ve 13:30 na Ovocném trhu. Po krátkém úvodním slovu se účastníci shromáždí a v tichosti se vydají na pochod, který má symbolizovat jednotu a společnou bolest z nevysvětlitelné tra**die. Ve 14:15 se průvod vydá směrem k budově Filozofické fakulty. Na rohu Kaprovy a Valentinské ulice dojde k rozdělení davu na dvě části, které obejdou budovu a v 15 hodin, v okamžiku, kdy se před rokem odehrála střelba, se spojí v lidský řetěz obepínající místo, kde došlo k neštěstí. Tento moment má symbolizovat společné objetí – objímání budovy jako gesto podpory a vzájemného soucitu. Den pietní akce uzavře zapálení věčného ohně na náměstí Jana Palacha. Tento oheň má hořet po celý leden a stát se místem pro vyjádření smutku, ale i odhodlání nezapomenout na tra**ckou událost, která otřásla celou akademickou komunitou i širokou veřejností. Děkanka Filozofické fakulty Eva Lehečková uvedla, že v průběhu ledna dojde k zpracování svíček z pietních míst do trvalejší podoby a je zvažováno umístění pietního místa přímo v budově fakulty. Kromě toho bylo oznámeno, že čtvrté patro budovy, kde se tragédie odehrála, zůstane zavřené na zbytek akademického roku jako projev úcty k obětem.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články