Zapečená vánočka s vanilkovým tvarohem a hruškami

1077
Sdílejte

– mletá skořice 1 lžíce

– vanilkový lusk ½ ks Postup:

1. Předehřejte troubu na 160 °C. 2. Vanilkový tvaroh: V míse smíchejte tvaroh, med, žloutek a změklé máslo do hladké směsi. Z vanilkového lusku vyškrábněte semínka a přidejte je do směsi. 3. Hrušky: Očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte mletou skořici a 100 g cukru krupice. 4. Formu na pečení vymažte máslem. 5. Směs na namáčení vánočky: Ve větší míse smíchejte vejce, zbylý cukr, máslo a rum. Postupně přilévejte mléko a vytvořte hladkou směs. 6. Vánočku nakrájejte na tenčí plátky a namočte je do směsi. 7. Do formy vyložte vrstvu namočené vánočky. 8. Přidejte vrstvu připravených hrušek se skořicí a cukrem. 9. Přidejte vanilkový tvaroh a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše. 10. Přikryjte další vrstvou namočené vánočky. 11. Pečte v předehřáté troubě 40 minut. 12. Hotovou žemlovku posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články