Skandály hvězd první republiky. Haas jel v kokainu, Mandlová střídala muže i ženy, Gollová žila s gayem.

1866
Sdílejte
Za zářivými světly první republiky a slávou stříbrného plátna se skrývaly příběhy, které by dnes s chutí okusil každý bulvární novinář.
Hvězdy první republiky, oslňující svou krásou a elegancí, byly sice idoly své doby, ale jejich životy byly daleko od dokonalosti, kterou zobrazovaly jejich filmové role. Skandály, které byly kdysi šeptandou za zavřenými dveřmi salónů a filmových ateliérů, jsou dnes fascinujícím svědectvím o lidské povaze
Hugo Haas, představitel mnoha obdivovaných postav, byl ve skutečnosti znám svou zálibou v ko*ainu a rychlých autech. Jeho životní styl byl synonymem pro extravaganci a hýření, dokud ho neuklidnila láska k mladé herečce. Narozený v Brně roku 1901, byl významnou postavou československého divadelního a filmového světa první republiky. Jeho kariéra začala na konzervatoři v Brně, kde studoval zpěv a fonetiku, a pokračovala v Národním divadle v Praze, kde se objevil v řadě významných inscenací. Ve filmu debutoval již ve 20. letech a brzy se stal jedním z nejpopulárnějších herců své doby. Proslavil se rolemi v komediích, ale i vážných dramatech, a v roce 1936 se ujal i režie. Jeho filmy, jako například „Bílá nemoc“ nebo „Děvčata, nedejte se!“, patřily k vrcholům jeho tvorby. Po obsazení Československa nacistickým Německem byl Haas, jakožto Žid, nucen emigrovat do USA, kde si vybudoval druhou kariéru v Hollywoodu jako herec a později i režisér a producent. V 60. letech se vrátil do Evropy, ale už se do vlasti, kromě krátké návštěvy, nevrátil. Ze*řel ve Vídni v roce 1968 a je pohřben v Brně. Hugo Haas je připomínán jako významný umělec, který svou tvorbou obohatil nejen českou kulturu.Příběh Haase je příkladem toho, jak i největší hvězdy mohou mít své temné stránky.

Kam dál?

Předseda slovenské vlády Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky

Sestra zesnulé Victorie (†40) zveřejnila dojemnou vzpomínku na sociálních sítích. Řekla, co bude s dětmi…

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová odtajnila, co znamená její tetování. Na paži má nápisy v arabštině

Uplynulo15 let od smrti Michaela Jacksona. Spolu se smutným výročím vyšlo najevo tajemství

Jak princezna Kate zvládá následky chemoterapie: Stylistka popsala smutné detaily

Další články