Bez prověrky, beze smlouvy. Prezidentův poradce Kolář chce radit jen soukromě

1055
Sdílejte
To by mohlo teoreticky obejít potenciální konflikty zájmů a zajistit, že jeho rady budou považovány za nezávislé a osobní. Nicméně tento krok může také vyvolat další otázky o transparentnosti a o tom, jakým způsobem by měl být poradenství poskytováno na nejvyšších úrovních státní správy. Je důležité poznamenat, že v minulosti prezident Pavel navštívil americkou pobočku Colt CZ Group během své cesty do USA, což vyvolalo spekulace o možném propojení mezi politikou a zbrojařským průmyslem. Ačkoli Kolář tvrdí, že není lobbista, jeho pozice v holdingu a jeho rozhodnutí radit prezidentovi „na přátelské bázi“ může být vnímáno jako problematické z hlediska možného vlivu na rozhodování hlavy státu. Tento vývoj je jen jedním z mnoha, kterými si musí nový prezident proklestit cestu při formování svého týmu a při nastavování politických a etických standardů své administrativy. Otázky týkající se bezpečnostních prověrek a lobbingu zůstávají v české politice nadále aktuální a diskutované.

 

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články