Bez prověrky, beze smlouvy. Prezidentův poradce Kolář chce radit jen soukromě

1055
Sdílejte
Jeho poradce, bývalý diplomat Petr Kolář, známý svým působením v zbrojařském holdingu Colt CZ Group, se rozhodl, že nechce být vázán formální poradenskou smlouvou. Toto rozhodnutí přichází po tom, co prezidentská kancelář neakceptovala jeho žádost o bezpečnostní prověrku od Nejvyššího bezpečnostního úřadu (NBÚ). Kolář, který v minulosti obdržel pouze základní stupeň bezpečnostní prověrky „Vyhrazené“ udělené přímo kanceláří prezidenta, se sám rozhodl požádat o vyšší stupeň prověření. Ovšem prezidentská kancelář uvedla, že pro jeho poradenskou činnost není důležité, aby měl přístup k utajovaným informacím. Tato situace vyvolala otázky, zda by osoba na takové pozici měla mít bezpečnostní prověrku, a to i v kontextu připravovaného zákona o lobbingu, který by mohl Koláře postavit do konfliktu zájmů, pokud by zastával roli lobbisty pro Colt CZ Group a zároveň byl poradcem prezidenta. Kolářova reakce na celou situaci je taková, že raději ukončí formální vazby a bude radit prezidentu Pavlovi jako přítel, bez smlouvy.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články