Babiččin makový závin. Peče ho vždy na Vánoce. Je to ten nejlepší závin, jaký jsem kdy jedla

1258
Sdílejte

Postup:

Do misky rozdrobíme droždí.Přidáme lžíci moučkového cukru, tři lžíce zahřátého mléka a lžíci mouky.Promícháme a necháme kynout.Margarín rozpustíme a necháme vychladnout.V hrnci zahřejeme mléko.Vajíčka rozbijeme a oddělíme bílky od žloutků.Postupně přidáváme vychladlý margarín.Přikryjeme čistou utěrkou a odložíme stranou.Mák vaříme asi 30 minut.Potom mák přecedíme a umeleme.Přidáme med, cukr a máslo rozpuštěné v hrnci.Vše spolu smažíme několik minut, odstavíme a necháme vychladnout.Teprve poté do makové směsi přidáme sníh ze dvou bílků, pomerančovou kůru, rozinky, nasekané ořechy a strouhanku.Těsto uhněteme a rozválíme na obdélník.Potřeme bílkem a naneseme makovou směs (2 cm na každé straně musí zůstat prázdné).Okraje z každé strany přehneme dovnitř.Potom to celé svineme do role.Závin vložíme na plech vystlaný pečícím papírem a vymazaný bílkem.Přikryjeme a necháme 10 minut odpočívat.Po uplynutí doby vložíme závin do předehřáté trouby.Pečeme 40 minut při teplotě 180°C.Po upečení necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Přejeme vám dobrou chuť!

 

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články