Vykrajujeme věnečky s otvorem uprostřed. Věnečky ukládejte na plech vyložený pečícím papírem a potírejte je rozšlehaným žloutkem. Na vrch sypte nasekané nebo pomleté vlašské ořechy. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte asi 12-15 minut.
10.Kolečka Margotka
Ingredience:
300 g hladké mouky
200 g máslo
100 g cukr moučka
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1/4 čokolády Margot jemně nastrouhané
máslový krém
čokoládová poleva
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
Na pomoučeném vále tence rozválíme, formičkou vykrajujeme kolečka, ukládáme na plech s pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme dorůžova. Vychladlé slepujeme krémem a poléváme polevou.
11. Kokosové laskonky
Ingredience:
250 g hladké mouky,
200 g moučkového cukru,
250 g nastrouhaného ztuženého tuku,
150 g mletého kokosu
Vypracujeme těsto a necháme v chladu 30 minut odpočinout. Vyválíme a oválnou formičkou vykrajujeme oválky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě tak, aby zůstaly světlé. Vychladlé spojujeme ořechovým krémem a stříkáme čokoládovou polevou.
Vymícháme 250 g másla se 3 lžícemi moučkového cukru, 2 vanilkovými cukry. Do utřené směsi přidáme 150 g mletých ořechů spařených 5 lžícemi horkého mléka.
12.KOKA sušenky
Ingredien ce:
100g kokosu
240g hladké mouky
220g měkkého másla
1 žloutek
120g moučkového cukru (dala jsem asi třetinu pravého vanilkového)
3 vrchovaté lžíce kakaa
špetku soli
Všechny ingredience smíchejte, vytvořte malé kuličky a vidličkou je rozmáčkněte.
Pekla jsem asi 10 minut při 190 ° C.
13.Koňakové špičky
Ingredience:
Na těsto:
200 g dětských piškotů
180 g moučkového cukru
120 g másla
4 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
Na krém:
4 lžíce vaječného koňaku
60 g másla
K dohotovení:
dětské piškoty
moučkový cukr na vysypání
čokoládová
Postup:
1. Piškoty rozdrtíme, smícháme s cukrem, povoleným máslem, kakaem a rumem, vypracujeme těsto 2. Kousky těsta vmačkáme
do malých likérových skleniček vysypaných moučkovým cukrem, prstem vymačkáme důlek, vyklopíme, naplníme krémem a zaklopíme celou
. Konec špičky přelijeme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Příprava krému:
Povolené máslo utřeme s vaječným koňakem.
14.Kávová zrna v čokoládě
Ingredience:
piškoty 250 gramů (dětské)
máslo 125 gramů
cukr práškový 50
gramů ořechy vlašské 150 gramů (mleté)
skořice 0,5 lžiček
(mletá) kakao
2 lžíce
(prášek) rum
2 lžíce káva 2
Instantní kávu zalijte 2 lžícemi vroucí vody, přidejte rum a nechte vychladnout.
Do mísy nasypte jemně mleté nebo podrcené piškoty, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, jemně mleté ořechy, skořici, kakao a vychladlou kávu. Vypracujte hladkou hmotu, kterou dejte na chvíli ztuhnout do chladničky.
15. Kokosové pralinky s bílým rumem
Na asi 45 kuliček
* 120 g másla
* 90 g kakaa holandského typu
* 150 g kokosové moučky
* 300 g moučkového cukru
* 1-3 lžíce bílého rumu, podle chuti
* 120 g strouhaného kokosu na obalení
* 50 g opražených mletých lískových oříšků
1. V míse zpracujeme nakrájené máslo, kakao, kokosovou moučku, cukr a rum na hmotu a necháme v chladu chvíli ztuhnout. Lískové oříšky nasucho osmahneme v pánvi nebo na plechu v rozpálené troubě. Oloupeme, necháme vychladnout a umeleme najemno.