Nesmrtelný recept na RETRO KRÉM do vánočního cukroví. Když se ho naučíte, dokážete připravovat mnohé varianty chutí a vůní

8877
Sdílejte

Povaříme zhruba 1 minutu.

Sundáme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout.

Měla by nám vzniknout hustá kaše.

Mezitím si změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny .

Přidáme rum.

Po lžících do máslové hmoty opatrně vmícháváme vychladlou mléčnou směs.

Máslový krém necháme v chladničce ztuhnout.

Potom s ním můžete pracovat a plnit vánoční cukroví.

Čokoládový krém

Tento krém stejně jako základní máslový, vhodný do všech slepovaných vánočních druhů cukroví, kterým chcete dodat čokoládovou chuť.

Zároveň jím můžete naplnit i pařížské rohlíky, čokoládové koule, kakaové ořechy i čokoládové košíčky.

Příprava:

Do tohoto krému budete potřebovat 50 gramů čokolády.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Branná výchova : Zažil ji každý, kdo v 70. a 80. letech chodil do školy. Masky na hlavě, igelitky na nohách a plno vtipů

Zavzpomínejme, jak tehdy hodiny tělesné výchovy probíhaly a co všechno musely děti dodržovat. Povinné trenýrky a jarmilky, otravný šplh a potrhané žíněnky

Takto vypadalo dětství v Československu během socialismu : Poslušnost, pionýři a igelitové pláštěnky

Režisér František Filip vzpomíná na Jiřího Sováka, jak nerad slyšel, že jeho hereckým kolegou bude Josef Kemr v seriálu Chalupáři

Další články