Nechte muže nosit nákupy! S odborníkem o močové inkontinenci u žen

846
Sdílejte

Močová inkontinence, známá také jako nedobrovolný únik moči, je problém, který se často týká žen, zejména těch v pokročilejším věku. Může být způsobena řadou faktorů, včetně stáří, těhotenství, porodu a menopauzy. Je důležité si uvědomit, že močová inkontinence není normální součástí stárnutí a existují způsoby, jak se s tímto problémem vyrovnat.

Podle urogynekologa Jana Kestřánka se močová inkontinence u žen často vyskytuje v důsledku zvýšeného nitrobřišního tlaku, například při smíchu nebo zvedání těžkých břemen. Proto je důležité, aby muži pomáhali se zvedáním těžkých nákupů. Jejich fyziologická stavba je na takové úkoly lépe připravena a stresová inkontinence, která může být způsobena tímto zvýšeným tlakem, je u nich méně běžná.

Kam dál?

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Sprchovat se ráno nebo večer? Odborníci mají jasno. Jejich zjištění asi nikoho moc nepotěší

Další články