12 častých zlozvyků, které kousek po kousku poškozují vaše zdraví

1408
Sdílejte

Nejlepší je nechat sliny dělat svou práci a vyrovnávat vysokou hladinu kyselin a čistit si zuby později. Lepší alternativou k čekání, až se vaše zuby zotaví, by bylo vypláchnout si ústa vodou nebo žvýkat žvýkačky bez cukru (ale pozor, i bez toxického umělého sladidla aspartamu!).

7. Čištění uší vatovými tyčinkami

Čištění uší vatovými tyčinkami nadělá více škody než užitku. Podle jedné studie takové čištění tlačí ušní maz hlouběji do zvukovodu. Může také vést k infekcím, propíchnutí ušních bubínků, ucpání ušního mazu a tinnitu (tinnitus).

Ve skutečnosti je vhodné nechat ušní maz na pokoji a nechat ho vylézt přirozenou cestou. Ušní maz funguje jako filtr ve zvukovodu, aby zabránil vniknutí prachu a nečistot.

Čištění vatovými tyčinkami způsobuje, že vaše uši jsou náchylnější ke znečištění. Pokud ale přesto cítíte potřebu si uši vyčistit, postačí ručník.

8. Použití osoušeče rukou

Osoušeče rukou mohou být ekologičtějším řešením než papírové ručníky, ale rozhodně pro vás nejsou zdravější.

Jedna studie ukázala, že osoušeče rukou na veřejných toaletách šíří fekální bakterie do rukou. Mechanismus foukání vzduchu používaný osoušeči rukou má tendenci přenášet bakterie do vzduchu toalet. Výsledky této studie naznačují, že mnoho druhů bakterií, včetně spor a patogenů, může být přeneseno do vašich rukou.

Nejlepší by bylo vyhnout se používání sušiček a utřít si ruce starým dobrým způsobem, v papírové utěrce.

9. Pití příliš velkého množství džusu

Je dobře známo, že pomerančový džus obsahuje hodně vitamínu C, B a různých antioxidantů. Pití džusu je ve skutečnosti považováno za zdravý zvyk.

Pokud však pijete příliš mnoho, může to být škodlivé pro vaše zdraví, protože to může způsobit zubní kaz, cukrovku 2. typu a obezitu.

Důvodem, proč je pro nás pití příliš velkého množství džusu škodlivé, je to, že obsahuje hodně fruktózy. A nezáleží na tom, jaký džus pijete, protože i ten nejkvalitnější nebo čerstvě odšťavněný (nepasterizovaný) stále obsahuje značnou dávku cukru.

10. Nadměrná konzumace soli

Ačkoli sůl může zlepšit chuť našeho jídla, nadměrné množství soli není zdraví prospěšné. Množství konzumované soli má přímý dopad na vaše zdraví a je spojováno se stavy, jako je vysoký krevní tlak, srdeční choroby a rakovina žaludku.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články