12 častých zlozvyků, které kousek po kousku poškozují vaše zdraví

1408
Sdílejte

Podle těchto studií, ať už byla voda 38 °C nebo 16 °C, její teplota nehrála důležitou roli při odstraňování bakterií. A co víc, bylo prokázáno, že studená voda je pro naše ruce zdravější než horká voda.Ačkoli je známo, že horká voda zabíjí bakterie, je vnímána nesprávně – horká voda bakterie nezabíjí – vařící a téměř vroucí voda to dělá, a proto se lékařské nástroje vaří pro sterilizaci.

Vzhledem k tomu, že mytí rukou vroucí vodou nepřipadá v úvahu, mnohem lepší alternativou je použití studené vody. Proč? Protože mytí rukou teplou vodou změkčuje pokožku, takže vaše ruce jsou zranitelnější vůči choroboplodným zárodkům.

4. Pití z plastových lahví

Bylo by logické předpokládat, že pití z plastových lahví je bezpečné a zdravé. Ne všechny materiály jsou však stejně bezpečné a šetrné k životnímu prostředí.

Plastové lahve představují hrozbu kvůli chemikáliím, které uvolňují při vystavení vysokým teplotám.Když například v horkém dni necháte láhev v autě, vnější vrstvy plastu mohou uvolnit toxickou chemikálii (bisfenol A), která může kontaminovat vodu, kterou pijete. Tato chemikálie může poškodit váš endokrinní systém a zvýšit riziko endometriózy a rakoviny prsu.

5. Příliš rychlá konzumace jídla

Několik studií prokázalo, že příliš rychlé jídlo a žvýkání může vést k několika zdravotním problémům. Rychlé stravování může vést ke zrychlenému přibírání na váze a dokonce zvýšit riziko srdečních onemocnění, cukrovky a mrtvice.

U rychlých jedlíků je také větší pravděpodobnost, že se přejídají, protože od chvíle, kdy začnete jíst, trvá vašemu mozku asi 20 minut, než vyšle signály, že jste sytí.

A tak můžete být sytí a stále jíst, ale možná o tom nevíte, protože váš mozek nemá dostatek času reagovat a uvědomit si, že máte dost.

6. Čištění zubů hned po jídle

Ačkoli si někteří z nás zvyknou čistit si zuby hned po jídle, podle několika studií byste měli počkat alespoň 30 minut po jídle.

Naše zuby jsou chráněny sklovinou a kyseliny produkované různými potravinami mohou tuto ochrannou sklovinu narušit. To znamená, že vaše zuby jsou nejzranitelnější hned po jídle.

Naštěstí naše tělo má způsob, jak vyrovnávat vysokou hladinu kyselin pomocí našich slin, ale chce to čas. Čištění zubů hned po jídle tedy znamená, že si je kazíte, i když používáte kartáček s měkkými štětinami.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články