Skandál v české armádě! Elitní generál musel opustit zahraniční misi: obvinění z obtěžování a temná minulost

831
Sdílejte
V české armádě to byl spíše zázrak, když se degradovaný voják z Afghánistánu stal generálem prestižní zahraniční mise na Sinaji. Navzdory této skutečnosti se nepoučil a opět udělal pořádný skandál. Pavel Kolář (53) nevydržel na misi ani půl roku. Byl obviněn z obtěžování.
Mohl to být jeden z památných návratů v historii české armády. Pavel Kolář (53), degradovaný voják z Afghánistánu, dosáhl hodnosti generálmajora a v březnu nastoupil jako velitel mezinárodní mise na Sinaji. Byla to velká čest, protože tento post obhajoval dva roky. Nikdo však nečekal, že si způsobí obrovskou ostudu a po půl roce bude muset misi opustit.
Podle několika zdrojů z českého ministerstva obrany a zahraničí byl generálmajor Kolář nucen opustit misi na Sinaji, i když oficiálně odjel na vlastní žádost. Problém byl v tom, že obtěžoval jednu ze svých kolegyň. „Musel opustit misi kvůli nevhodnému chování vůči opačnému pohlaví,“ uvedl zdroj z obhajoby. Obětí měla být vedoucí civilní části mise Elizabeth Dibbleová.

Všichni o incidentu mlčí

Incident se stal téměř mezinárodním skandálem. Magdaléna Dvořáková, mluvčí Generálního štábu Armády České republiky, komentovala předčasný odchod Kolářé ze zahraniční mise takto: „Pan generál nebude komentovat vaše otázky. Požádal o předčasné ukončení svého nasazení v zahraniční operaci z osobních a rodinných důvodů a jeho žádosti velení mise vyhovělo.“ Navíc dodala, že podle jejího názoru si na generálmajora Koláře nikdo z mise oficiálně nestěžoval.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články