Robert Fico odmítl podpořit další sankce proti Rusku. Ukrajinu označil za nejzkorumpovanější zemi

1197
Sdílejte

„Nemohu akceptovat, že budeme provádět slovenskou zahraniční politiku. Jsme členy NATO a EU a je důležité, abychom svou účastí chránili své zájmy. Je to v geopolitickém a bezpečnostním zájmu Slovenska a i naše ekonomické zájmy říkají, že musíme Ukrajině pomoci,“ uvedla Vladimíra Marcinková ze strany SaS.

Opakované výroky o zastavení vojenské pomoci Ukrajině jako předseda HLAS nevnímá jako problém. V podstatě jde podle něj i o hodnocení stavu našich vojenských zásob a to Ficovi pomáhá setrvat v jeho předvolební rétorice

„Pokud si má Slovensko udržet takovou úroveň sebeobrany, kapacity, velké kapacity pro vojenskou pomoc. To jsou dva pohledy – já říkám, že to není z čeho, on říká, že nic nepošleme, ale v zásadě je to jedno a to samé,“ informoval Peter Pellegrini. Mezitím přišla reakce z Ruska prostřednictvím agentury AFP, že naše prohlášení o zastavení vojenské pomoci Ukrajině konflikt jen stěží změní. Robert Fico však trvá na tom, že toto není naše válka. A stejně tak i jeho politika při jednáních v Bruselu.

Kreml: Záměr Slovenska zastavit vojenskou pomoc Ukrajině konflikt jen stěží změní

Záměr nové slovenské vlády zastavit vojenskou pomoc Ukrajině konflikt jen stěží změní, řekl mluvčí Kremlu agentuře AFP. Nově jmenovaný premiér Robert Fico hovořil o nulové vojenské pomoci Ukrajině. Podle Kremlu hraje Slovensko v dodávkách západních zbraní Kyjevu jen minimální roli.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články