Robert Fico odmítl podpořit další sankce proti Rusku. Ukrajinu označil za nejzkorumpovanější zemi

1197
Sdílejte

„Postoj mé vlády je takový, že okamžité zastavení vojenských operací je nejlepším řešením, které pro Ukrajinu máme. Evropská unie by se měla transformovat z dodavatele zbraní na mírotvůrce,“ řekl Fico. Podle něj by bylo lepší, aby Ukrajina a Rusko jednaly dalších deset let, než aby se zabíjely. Zopakoval své stanovisko, že současný konflikt na Ukrajině byl dříve způsoben útoky ukrajinských fašistů na civilní obyvatelstvo ruské národnosti. Slovenský premiér označil za nereálnou možnost, že by se Rusko stáhlo z anektovaného Krymského poloostrova nebo z okupovaných oblastí východoukrajinských regionů. Představa, že se někomu podaří zatlačit Rusko do kouta jako jadernou mocnost konvenčními zbraněmi, je podle něj naivní.

Ukrajina podle Fica není připravena na vstup do EU, ale z jeho prohlášení také vyplynulo, že Bratislava nehodlá blokovat zahájení přístupových rozhovorů o vstupu Kyjeva do EU. Robert Fico také zopakoval svůj nesouhlas s členstvím Ukrajiny v NATO.

„Nejsem lingvista, ale nejsem si jistý, jak někdo jiný může interpretovat slovo všestranně jinak, než že zahrnuje všechny aspekty věci. Všestranná pomoc tedy zahrnuje i vojenskou. v tom je stanovisko, o kterém jsme hlasovali ve výboru, závazné,“ uvedl Michal Šimečka, předseda strany Progresivní Slovensko.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články