Požadavky EU na výrobce mobilních telefonů: Vyrábějte robustnější telefony, které lze opravit

706
Sdílejte

Důležitým opatřením k zajištění většího počtu oběhových a udržitelných výrobků je návrh Evropské komise na nové nařízení o ekodesignu , které nahradí současnou směrnici o ekodesignu.

– Nařízení o ekodesignu bude důležitým rámcem v nadcházejících letech. Umožní stanovit přísnější požadavky na výrobky, aby byly ekologicky udržitelné a byly navrženy pro oběhové hospodářství. Z dlouhodobého hlediska by se to mohlo týkat mnoha produktů. Více produktů musí být možné používat déle, snáze se opravovat, znovu používat a materiály lze recyklovat, říká Anne-Marie Vikla z Norské agentury pro životní prostředí.

Směrnice o ekodesignu spolu s nařízením o energetických štítcích jsou nástroji ke snížení spotřeby energie a dopadu na životní prostředí u výrobků spojených se spotřebou energie po celou dobu jejich životního cyklu a poskytují spotřebiteli možnost vybrat si na trhu výrobky, které jsou energeticky nejúčinnější a nejúčinnější z hlediska zdrojů. .

Bude platit od léta 2025

EU přijala požadavky na ekodesign pro chytré telefony, mobilní telefony bez smartphonů, bezdrátové telefony a tablety podle směrnice o ekodesignu. Pokud budou předpisy posouzeny jako relevantní pro EHP, budou požadavky platit také v Norsku.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články