Požadavky EU na výrobce mobilních telefonů: Vyrábějte robustnější telefony, které lze opravit

703
Sdílejte

Nyní existuje mnoho požadavků na kruhový a udržitelný design pro mobilní telefony a tablety. Mobilní telefony musí mimo jiné odolat několikanásobnému pádu na zem, aniž by se poškodily.

V průměru Norové používají mobilní telefon 3-4 roky. V Norsku se v roce 2020 prodalo 1,6 milionu mobilních telefonů a 514 000 tabletů. V EU se za stejné období prodalo kolem 150 milionů mobilních telefonů a téměř 24 milionů tabletů.

Nyní EU požaduje, aby se telefony a tablety staly robustnějšími, ekologičtějšími – a abychom v nich museli být schopni vyměnit baterie. Výrobci a dovozci budou muset být daleko užitečnější jak při poskytování náhradních dílů – tak při informování, kde můžete opravit dabingová zařízení, která jste si přes ně zakoupili.

– Cílem nových požadavků je, aby naše mobily a tablety měly delší životnost a snáze se opravovaly. V dnešní době jsme často nuceni koupit si nový telefon, pokud dojde k poškození malé části, což má zásadní negativní dopad na klima a životní prostředí. Nadcházející požadavky EU jsou důležitým krokem směrem k více oběhovému hospodářství v této oblasti, říká Anne-Marie Vikla, ředitelka oddělení environmentálních toxinů a inspekce v Norské agentuře pro životní prostředí.

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Osudové rozhodnutí : Marcela nastoupila do autobusu smrti, ve kterém neměla být. Rodiče odhalili poslední okamžiky

Žena zneužila svého stavu po prodělané mrtvici. Před lékaři a sociálními pracovníky zveličovala své problémy tak, aby měla nárok na co největší invalidní důchod a další dávky. Jezdila na dovolené a festivaly

Pes, který se ztratil před dvěma lety se našel 1600 kilometrů daleko

Další články