Skončili jsme, když si vzal Dášu : Milenka Václava Havla popsala šokující detaily jejich lásky

74476
Sdílejte

Myslím, že ne. Člověk s věkem zapomíná a já jsem moc ráda, že jsem to napsala na papír. Knihu jsem psala čtyři roky. Je to revize mého života, která není marná. Každý by si to měl vyzkoušet, přináší to zajímavý pohled na cestu, kterou jsme prošli, způsob, jak vidět, co si necháme a co opouštíme.

Pokračování na další straně

V knize mluvíte také o svém vztahu s bývalým prezidentem Václavem Havlem a osudovými muži.

Nerada bych to zužovala na muže, byla jsem velmi silně ovlivněna svou ukrajinskou babičkou. Všechno překonala. Dožila se 104 let. V těžkých chvílích na ni vzpomínám. Dalo mi to pocit uzemnění a důvěry, že ať se stane cokoli, vím, kam jít a přežiji to. Samozřejmě, muži jsou pro každou ženu velmi významní. Velmi mě ovlivnil můj manžel Jan Vodňanský, který byl uznávaným básníkem, spisovatelem a filozofem. Jsem ráda, že se jeho básně budou učit moje vnoučata.

Zajímalo by mě, jak jste se ocitla v milostném trojúhelníku s Václavem Havlem.

Nerad o tom mluvím, je to příliš intimní. Co jsem mohla napsat, to jsem napsala. Byla to zvláštní doba. Celé to bylo mimořádné a vztahy v něm byly dodnes zcela nepochopitelné. Nelze to popsat tak, že byste chtěli slepým vysvětlit, co jsou to barvy. Toto období pro mě mělo transformační, inspirativní význam. Měli jsme filozofické debaty, které se dnes nevedou. Dnes chodím na přednášky marně, neexistuje sdílení společenství, které bylo ohroženo zvenčí, které nás tlačilo do výšin, hledalo smysl života.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články