NIKDY to nedělejte s prázdným žaludkem: NESPRÁVNÝ čas, který se může vymstít!

1012
Sdílejte
Možná si myslíte, že je dobrý nápad cvičit na prázdný žaludek ráno, nebo užívat předepsané léky na prázdný žaludek. Dokonce i když se tyto návyky staly součástí vaší rutiny a myslíte si, že vás nijak neovlivňují ani neomezují, měli byste s tím přestat.
Ve skutečnosti má negativní účinky na tělo. Je proto lepší dát si předem alespoň malou snídani. Které věci byste se měli vyhnout a nejíst na prázdný žaludek?

1. Spotřeba protizánětlivých léků

Odborníci se domnívají, že byste neměli užívat léky, jako je aspirin, paracetamol a také nesteroidní protizánětlivé léky na prázdný žaludek. To by mohlo vést k vážným zažívacím komplikacím. Sloučeniny, které obsahují, mohou způsobit nerovnováhu žaludeční sliznice a ve vážných případech vést k žaludečnímu krvácení. Abyste minimalizovali rizika, měli byste tyto léky vypít mlékem. Pokud ji nemáte k dispozici, bude stačit velké množství vody.

2. Pití kávy

Někteří lidé mají ve zvyku sáhnout po šálku kávy, jakmile vstanou. Proto ignorují možné vedlejší účinky, které mohou nastat. I když nemůžeme popřít, že je to budící nápoj, pití kávy na prázdný žaludek může být škodlivým zvykem. Dokonce i bezkofeinová verze zvyšuje produkci kyseliny v žaludku a může způsobit pálení a reflux. Čaj nemá takové negativní účinky na tělo, dopřejte si to ráno.

3. Popíjení alkoholických nápojů

Pití alkoholických nápojů na prázdný žaludek může být potenciálně škodlivé pro játra, srdce a ledviny. Lidské tělo absorbuje alkohol dvakrát rychleji, když je opilý na prázdný žaludek. Kromě toho je eliminace jeho toxinů pomalejší, což způsobuje vyšší míru otravy alkoholem a silnější „kocovinu“. Pokud z nějakého důvodu pijete alkoholické nápoje na prázdný žaludek, jezte hned poté. Vyhněte se kombinaci alkoholu s kávou.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články