Maroko zasáhlo ničivé zemětřesení, hlásí více než 800 mrtvých

606
Sdílejte

Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová zaslala kondolenční telegram marockému králi Muhammadu VI. Jménem občanů Slovenské republiky prezidentka v telegramu vyjádřila upřímnou soustrast rodinám a blízkým obětí a zraněným popřála brzké uzdravení. „Vaše Veličenstvo, v této pohnuté chvíli jsem myšlenkami s vámi a přeji vám a všem obyvatelům Maroka zejména mír, klid a bezpečí,“ uvedla Čaputová.

Země chystají praktickou pomoc

Mezi prvními, kteří chystají praktickou pomoc, je podle stanice Al-Džazíra Izrael. Jeho ministerstva obrany a zahraničí podle informací stanice dávají dohromady „velký tým“, který v zasažené zemi pomůže se záchrannými operacemi. Mezi oběťmi podle stanice nejsou žádní Izraelci. V Dillí, kde dnes začal summit skupiny vyspělých ekonomik G20, svou soustrast vyjádřili mimo jiné německý kancléř Olaf Scholz, indický premiér Naréndra Módí nebo předseda Evropské rady Charles Michel.

„Hlubokou soustrast“ projevily podle agentury AFP také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a ruský prezident Vladimir Putin. Soustrastní poselství marockému králi Muhammadu VI. poslal například finský prezident Sauli Niinistö.

Zprávu budeme aktualizovat.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články