Lidské orgány budeme pěstovat v prasatech : Ovlivní naše buňky mentální schopnosti zvířat?

770
Sdílejte

Nový přístup
Mezinárodní tým vedený čínskými biology z Biomedicínského ústavu v Kantonu odhalil hlavní úskalí tohoto cíle. Ukázalo se například, že lidské kmenové buňky byly oproti okolním prasečím buňkám příliš malé a nedokázaly s nimi sladit svou aktivitu. Vědci proto v novém výzkumu zvýšili aktivitu dvojice genů, aby lidské buňky uvnitř zvířecího embrya držely krok s těmi prasečími, což v konečném důsledku odvrátilo jejich smrt. Jako další problém se ukázal příliš rychlý vývoj lidských tkání ve srovnání s prasečími tkáněmi. Když ho výzkumníci zpomalili, rodící se orgány se dokázaly lépe integrovat s okolím.

Vědci takto vylepšené buňky nejprve vložili do prasečích embryí, které geneticky upravili tak, aby si nedokázaly vyvinout ledviny. Tato embrya následně vložila do těla samice a nechala je volně se vyvíjet. Jak informují ve vědeckém časopise Cell Stem Cell, když je po měsíci vybrali a prozkoumali, zárodky prasat si vytvořily zárodky lidských ledvin.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články