Jsou staří rodiče a prarodiče otravní? Nezapomínejme, že nás mají rádi od narození!

2581
Sdílejte

Změňme vztah k rodičům, nemluvme s nimi jako s dítětem, neříkejme jim každou maličkost o našem životě. To se nám může docela zkomplikovat, musíme mít velkou trpělivost a zachovat si smysl pro humor.

3. Starý člověk, pokud se směje, není napjatý

Začněme pomalu dohlížet na rozhovor, pokud se rodič zeptá, co jsi udělal? Kde jsi byl? Nemusíme odpovídat. Pojďme si vtipně popovídat nebo se jich na něco zeptat.

Se seniory se nepouštějte do konfliktu, není to nic hezkého, i když jde o jejich zdraví, nic po nich nežádejte, pojďme najít jiný způsob řešení problémů.

4. Nepřipomínejte jim problémy a bolesti

Staří lidé berou velmi vážně věci, které mohou poškodit jejich fyzické zdraví, jejich myšlenky a špatné zkušenosti. Chceme-li udělat radost staršímu člověku, pak bychom mu neměli dávat nádobí, kávovar, pračku, protože i když je taková věc praktická, radost z toho mít nebude.

Chceme-li udělat radost našim starým rodičům, tak s nimi trávme více času, najdime něco, s čím strávíme kvalitní čas, aby se nenudili. Čím více času strávíme se starými rodiči, tím déle budou žít.

5. Přijímejte starší lidi takové, jací jsou

Jediný způsob, jak mít dobrý vztah se starými rodiči, je smířit se s tím, že náš vztah s nimi bude od této chvíle značně komplikovaný. Dovolme starým lidem, aby byli sami sebou, respektujme jejich dětinské volby, plňme jejich hloupé požadavky, neberme jejich nápady vážně.

6. Představme si sebe na jejich místě

Dříve nebo později zestárne každý a jsou dokonce lidé, kteří se cítí staří i v nižším věku. Naši staří rodiče dosáhli poslední životní zastávky, všichni se tam jednou dostanou, je to jen otázka času.

Snažíme se najít sami sebe ve starých rodičích, zpočátku se tato věc zdá těžká, ale pak si zvykneme. Nezapomínejme, že rozhovory se staršími lidmi by měly být o lásce, porozumění a laskavosti.

7. Odpusťme

Začněme každý den od nuly, nepřenášejme svůj vztek ze dne na den a nezapomínejme, že naši rodiče jsou nám nejbližšími lidmi. Neposilujte negativní věci, zapomeňte na problémy, nehádejte se se starými lidmi. Buďme na ně hodní, abychom jim zlepšili dny.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články