Vědec Flégr promluvil : Způsobí nový koronavirus Eris návrat roušek a dalších opatření?

3327
Sdílejte

Jak se to vezme. Nový druh covidu nás zřejmě moc nepotrápí, ale mnozí lidé, kteří koronavirus překonali, mají následky dodnes. Kromě syndromu dlouhého covidu se u mnohých objevují poruchy duševního zdraví, častá únava či dokonce pokles kognitivních schopností včetně poklesu inteligence. Problémy se týkají hlavně těch, kteří nemoc překonali bez předchozího očkování.

Já osobně jsem tyto problémy zkoumal na studentech Univerzity Karlovy, kde  nyní působím. Zapojilo se jich 250. Ani jeden nebyl pro covid hospitalizován, přesto jejich psychomotorická výkonnost či IQ po překonání onemocnění poklesly. Jejich kognitivní schopnosti byly poškozeny v závislosti na tom, jak těžkou formu nákazy překonaly. Je to smutné, ale jsem přesvědčen, že právě tyto negativní následky covidu budou antivaxeři přisuzovat vakcínám. A bude jim úplně jedno, že odborná data říkají přesný opak.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články