Pomohl jim? Počet Putinových odpůrců a kritiků, kteří předčasně opouštějí svět, stále přibývá

842
Sdílejte

Velmi naivní by bylo si myslet,že červnový pochod na Moskvu projde Prigožinovi jen tak. Ruský prezident Putin nikdy nezapomíná.

Ředitel CIA William Burns nedávno komentoval očekávanou délku života ruských žoldnéřských šéfů: „Kdybych byl Prigozhin, nevyhodil bych svého ochutnávače jídel“. Jak se však ukazuje, ani degustátoři nedokázali zachránit bývalého odsouzeného kuchaře a prodejce párků v rohlíku, který se nakonec stal majitelem soukromé armády. Koneckonců, několik analytiků mu říkalo „Dead Man“ dávno předtím, než byl skutečně mrtvý. Samozřejmě je dnes těžké s jistotou říci, že někdo v Kremlu aktivně přispěl k letecké havárii. Faktem ale je, že ti, kteří nemají rádi ruské vedení, umírají příliš často a příliš náhle. Zpravodajský web Business Insider na svých webových stránkách uvádí některá z nejznámějších jmen na dnešních náhrobcích a tato jména nemusí nutně patřit Vladimiru Putinovi.

Pavel Genrichovič Antov

Politik a milionář, svého času označovaný za nejbohatšího ruského poslance, na sociální síti kritizoval Putinovu válku s Ukrajinou, krátce po raketovém útoku na Kyjev. Status sice smazal s tvrzením, že ho napsal někdo jiný, ale svému osudu neunikl. Čerstvě 65letý magnát v prosinci 2022 údajně spadl z okna hotelu ve městě Rayagada v indickém státě Uríše a zraněním podlehl. Lenb dva dny předtím zemřel ve stejném hotelu i jeho blízký přítel, podnikatel Vladimir Bidenov.

Pokračování na další straně

Ravil Ulfatovič Maganov

Šéf představenstva druhé největší ruské ropné společnosti Lukoil Ravil Maganov také otevřeně kritizoval ruskou invazi. Krátce po začátku války jeho společnost vyzvala k „co nejrychlejšímu ukončení ozbrojeného konfliktu“. Maganov, podobně jako Antov, zemřel po pádu z okna moskevské nemocnice v září 2022. Ruská TASS označila jeho skon za sebevraždu.

Kam dál?

Shannen Dohertyová (†53) plánovala svůj konec : Nechci být pohřbená, ale zpopelněná. Chtěla bych, aby byly moje ostatky smíchány s popelem mého psa i s mým tátou

Bývalá přítelkyně Jaromíra Jágra Veronika Kopřivová je podruhé těhotná. Jméno otce zatím tají

Herečka Tereza Brodská a její manžel Herbert Slavík se ocitli uprostřed spekulací o možném rozvodu. Jak to vlastně mezi něma je?

V den, kdy by Karel Gott oslavil své 85. narozeniny, jeho nejstarší dcera Dominika zveřejnila snímek údajného bratra Huga. Tátův syn roste do krásy, uvedla

Náhoda, nebo nezvratný osud : Proroctví známé jasnovidky Vangy, obsahují pozoruhodnou předpověď. Podle ní v roce 2024 Donald Trump ohluchne

Další články