Dr. Malhorta vysvětluje skutečnost, že nízkotučné potraviny zvyšují riziko kardiovaskulárních onemocnění a dodává, že obezitu nezpůsobuje konzumace tučných jídel . Upustila jsem od tučných jídel, ale na tukové polštářky na břiše se to nijak neprojevuje. Momentálně zjišťuji, jak tuky ovlivňují zdravé fungování lidského těla, “ vysvětlil kardiolog.
Doktor Malhotra jednoznačně tvrdí , že cukr je největším nebezpečím pro lidský organismus, souhlasí s ním i dětský lékař Robert Lustig, který studuje, jak tuky a cukr ovlivňují dětskou obezitu. Doktor Robert Lustig zjistil, že cukr je zodpovědný za srdeční a cévní onemocnění, která vznikají při obezitě, a také zvyšuje šanci na rozvoj cukrovky. Doporučuje, aby výrobky, které obsahují cukr, byly označeny stejnými varovnými reklamami jako tabákové výrobky a alkohol.
Pokračování na další straně