Co bude dál s Elánem? Odchod Vašo Patejdla (†68) je složil na kolena, kapelu chtěli rozpustit

1740
Sdílejte

Patejdla nahradil klávesista Martin Karvaš a fungovaly dál. Následovalo album Detektivka s hity Tanečnice z Lúčnice, Fero či Neohlížejte se, paní Lotová, a opět natřískané haly.

Ale v roce 1996 Patejdl už hostoval na koncertech Elánu a nikdy více neodešel. Ani tehdy ne, když Jožo Ráž otevřeně projevoval sympatie Vladimíru Mečiarovi a jeho HZDS a vystupoval na politických mítincích. Kapela se ocitla pod tlakem kritiky as lídry přestali komunikovat i dlouholetí přátelé a kolegové. Například dvorní textař Boris Filan.

V České televizi jim tehdy smazali unplugged koncert, který měli podle smlouvy zfinalizovat. „Na svědomí to měl tehdejší programový ředitel Jozef Filo, který s námi jako mladý chlapec zpíval a chodíval k nám domů na buchty,“ domníval se Jano Baláž.

Co bude s kapelou po nečekané a náhlé smrti jednoho z nich, zřejmě zbylí členové momentálně neumí ani sami. Jožo Ráž už přes deset let avizoval odchod ze scény, ale Vašo Patejdl svůj pracovní kolotoč neuměl zastavit. Jen jedenáct dní před odchodem na věčnost zval fanoušky na své vánoční turné, dohadoval si spolupráci s jinými muzikanty a zvažoval, jakým koncertem oslaví sedmdesátku. Té se už bohužel nedožil.

 

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články