Co bude dál s Elánem? Odchod Vašo Patejdla (†68) je složil na kolena, kapelu chtěli rozpustit

1740
Sdílejte

A tak, odkdy hráli mladí chlapci z Bratislavy v kapele, mohli zapomenout na volné prázdniny. Stále brigádovali na stavbách. „Po deseti letech makačky se nám to podařilo, začali jsme dělat vlastní hudbu a živit se tím.“

Pokračování na další straně

Příchod Jana Baláže byl výrazným přínosem  v roce 1980, který kvůli Elánu opustil skupinu Modus. No nejtěžší bylo sehnat kvalitního textaře. Kamil Peteraj je odmítl. „V Modusu jsem psal pro Janka Lehotského, Mariku Gombitovou a Mira Žbirku, takže bych to nestíhal. Ale to, že se dali dohromady později s Borisem Filanem, je pro ně ta nejideálnější kombinace. Boris je to nejlepší, co na Elánu je,“ řekl po mnoha letech Peteraj.

Na nahrávání prvního alba Osmý světadíl nakonec elánisté čekali roky, ale písně Já vím, Kaskadér či Mláďata je katapultovali na absolutní vrchol popularity.

Socialistické praktiky

Špatné jazyky dodnes Elán hanlivě označují jako socialistickou kapelu. Protože se nevyhýbali angažovaným koncertem na festivalech politické písně nebo spolupráci se Slovenským svazem mládeže. Muzikanti se brání, že pokud by je ignorovali, více by si v Československu nevrzli.

Kam dál?

Vydírání v rodině slavného pilota F1 Schumachera: Vyděrači chtěli 15 milionů eur. Hrozili zveřejněním citlivých fotografií

Neuvěřitelná proměna Tomicové : Extravagantní róba a síťované punčochy !

Zpěvačka Ewa Farna si splní velký sen. Slavný zpěvák Ed Sheeran si ji vybral jako předskokana pro své velkolepé koncerty v Hradci Králové!

Leoš Mareš se nyní rozhodl, že prozradí, kolik lidí chtělo Moniku slyšet. Neprodalo se ani 5000 lístků

ZEMŘEL Jon Landau. Byl Oskarovým filmovým producentem filmových trháků, jako jsou Titanic a Avatar

Další články